Foto: LETA

Zvērinātam advokātam Indulim Balmakam esot aizdomas par izvērstu ļaunprātīgu kampaņu pret viņu saistībā ar pērn plaši izskanējušo "Peltes īpašumu" lietu, kurā iesaistīti maksātnespēja procesa administrators Māris Sprūds un kādreizējais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis.

Vakar pie Balmaka dzīvesvietas Rīgā bija novietota automašīna ar videoekrānu, kā arī skaļruņiem, pa kuriem tika ziņots, ka šeit dzīvo advokāts Balmaks, kurš ir suņēdājs. Uz notikuma vietu tika izsaukta pašvaldības policija, kas noformēja aktu par darbību nesaskaņošanu ar Rīgas domi un noskaidroja personas, kas rīkoja šo kampaņu.

"Izskatās, ka vajāšana ir sasniegusi jaunu līmeni, un man ir pamats domāt, ka šī kampaņa, tāpat kā histērija portālā "Pietiek", varētu nākt no mana procesuālā oponenta civillietā," sacīja advokāts, plašākus komentārus nesniedzot.

Žurnāls "Ir" pagājušajā nedēļā vēstīja, ka Valsts policijā sākts kriminālprocess, kurā maksātnespējas procesa administratora Sprūda vārds figurē saistībā ar slepkavības draudiem advokātam Balmakam. Iespējamos draudus no Sprūda saņēmušais advokāts Balmaks aizstāv "Peltes īpašumu" bijušā valdes locekļa Neila Dženingsa intereses, savukārt Sprūds bija maksātnespējīgā uzņēmuma administrators. Uz žurnāla "Ir" jautājumu, vai viņš ir draudējis nogalināt advokātu, Sprūds atbildēja, ka "tie ir psihiski slima suņēdāja murgi".

Kā ziņots, šī procesa dēļ saistībā ar bijušā Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Lūša darbībām notiek kriminālizmeklēšana par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, izvairīšanos no nodokļu samaksas lielā apmērā un dokumentu viltošanu.

Jau iepriekš notika vairākas kampaņas, kurās cilvēki, tērpti suņu kostīmos, pie advokāta biroja norādīja uz viņu kā suņu ēdāju. Par to daudzas publikācijas ir atrodamas portālā "Pietiek.com", kas Balmaku tajās dēvē par suņēdāju.

Sprūds aģentūrai LETA uz jautājumu, vai viņš patiešām izteicis dzīvības draudus advokātam un, ja jā, tad kāpēc tie izteikti, rakstiski atbildēja, ka "tās ir muļķības". "Diemžēl Balmaka kungs savu "profesionālo" mērķu sasniegšanai izmanto arī šādas zemiskas metodes," rakstīja Sprūds.

Savukārt, taujāts, vai pēdējā laika akcija saistībā ar advokātu Balmaku kā suņēdāju, kā arī lielās automašīnas novietošana pie Balmaka mājām ir saistīta ar viņu, Sprūds izteicās, ka "Balmaka kunga suņu ēšana un dižošanās par to internetā ir tikai un vienīgi viņa paša darbības - neviens viņam nespieda ēst suņus un lielīties par to". "Līdz ar to domāju, ka jebkuras akcijas ap Balmaka suņu ēšanu ir saistītas ar viņu pašu," rezumēja Sprūds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!