Foto: LETA

Ceturtdienas vēlā pēcpusdienā "Aerodium" vēja tuneļa uzlabošanas darbu laikā Siguldā gājis bojā pakalpojuma sniegšanas uzņēmuma darbinieks, informēja mārketinga nodaļas pārstāve Līga Gablika.

Policija informē, ka bojāgājušais ir 1985.gadā dzimis Polijas pilsonis. Dzīvesvieta viņam bija deklarēta Latvijā. Policija uzsākusi kriminālprocesu.

Gablika uzsver, ka pēc negadījuma nekavējoties tika izsaukta ātrā palīdzība un paziņots policijai. Uzņēmums sadarbojas ar atbildīgajām iestādēm, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus. Vēja tunelis uz izmeklēšanas laiku tiek slēgts.

"Mēs neatsāksim darbību izmeklēšanas laikā, kamēr visi apstākļi nebūs noskaidroti," aģentūrai BNS uzsvēra uzņēmuma pārstāve.

Sīkāku informāciju par negadījumu uzņēmums pašlaik nesniedz.

"Aerodium" ir reģistrēts 2003.gadā, un tā pamatkapitāls ir 126 tūkstoši latu. Kompānija pieder Ivaram Beitānam (98,5%) un Ingusam Augstkalnam (1,5%). Uzņēmums ražo vēja tuneļus un lielāku atpazīstamību ieguva pēc dalības Turīnas olimpiskajās spēlēs 2006.gadā.

Vēja tuneļi sniedz iespēju cilvēkiem lidot gaisā bez spārnu vai citu ierīču palīdzības, izmantojot tikai vertikāli vērstu vēja spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!