Foto: Rīgas Pašvaldības policija
21. augustā Rīgas pašvaldības policisti Āgenskalnā aizturējuši iereibušu autovadītāju ar tiesību liegumu, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

21. augusta pēcpusdienā Zemgales pārvaldes darbinieki Āgenskalnā pamanījuši "Mercedes-Benz" markas automašīnu, kas piedalījusies ceļu satiksmē nepārliecinoši.

Kārtības sargi, izmantojot gaismas un skaņas signālus, autovadītājam devuši rīkojumu apstāties. Vīrietis automašīnu apturējis, pēc kā pārbaudīti viņa dati un konstatēts, ka viņam ir uzlikts tiesību liegums. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Pārrunās ar pārkāpēju pašvaldības policistiem radušās aizdomas, ka viņš ir arī alkohola reibumā, par ko liecinājusi alkoholam raksturīgā smaka no vīrieša izelpas.

Transportlīdzeklī atradies arī viens līdzbraucējs. Pārbaudot viņa personas datus, kārtības sargi konstatējuši, ka vīrietis dzīvo bez deklarētās dzīvesvietas. Personai noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots naudas sods 10 eiro apmērā.

Notikuma vietā ieradušies Valsts policijas darbinieki, kuri pārbaudījuši alkohola koncentrāciju izelpā. Aizdomas par alkohola reibumu apstiprinājušās, proti, autovadītāja izelpā konstatētas 1,34 promiles.

Par braukšanu reibumā bez auto vadīšanas tiesībām likumā paredzēta kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!