Foto: Shutterstock
Svētdien policija aizdomās par kādas bērna gaidībās esošas sievietes slepkavību aizturējusi 1998. gadā dzimušu jaunieti, portāls "Delfi" uzzināja policijā. Aizturētajam par pastrādāto draud mūža ieslodzījums.

Svētdien, 18. februārī, ap pulksten 15 Ādažu novadā atrasta mirusi iepriekš bezvēsts prombūtnē esoša jauna sieviete, vēsta Valsts policijā (VP).

VP par notikušo ierosināts kriminālprocess, kā arī nozīmētas ekspertīzes, lai precīzi noteiktu sievietes nāves cēloni, informēja VP pārstāve Samanta Čapkovska.

Aizdomās par slepkavību aizturēts 1998. gadā dzimis jaunietis, kurš patlaban ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Jaunās sievietes meklēšanas pasākumi tika uzsākti uzreiz pēc tam, kad 16. februārī ap pulksten 23 VP Rīgas Teikas iecirknī tika saņemts iesniegums par bezvēsts prombūtni.

Pēc teritoriālās piekritības izmeklēšanu pārņēma VP Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa amatpersonas, kuras noskaidroja, ka pirms pazušanas 16. februārī sieviete, iespējams, tikusies ar kādu viņai zināmu cilvēku.

Pēc tikšanās sieviete neatgriezās savā dzīves vietā, un ar viņu vairs nebija iespējams sazināties, norāda policija.

Saistībā ar notikušo policija nekavējoties uzsāka izmeklēšanu, kuras rezultātā noskaidrota persona, ar kuru bezvēsts prombūtnē esošā sieviete pēdējo reizi manīta.

Sestdien, 17. februārī, ap pulksten 19.30, aizdomās par iespējamu noziedzīgu nodarījumu savā dzīves vietā aizturēts 1998. gadā dzimis jaunietis.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs informē, ka sievietes meklēšanā tika iesaistīt aptuveni 90 policisti, kinologi ar dienesta suņiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.

Svētdien, ap pulksten 14.45 noslepkavotās sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no kādas ceļmalas Ādažu novadā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota sieviete, vainīgajam apzinoties, ka viņa ir grūtniecības stāvoklī.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!