Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu šonedēļ Rīgā aizdomās par sievietes slepkavību aizturētajiem diviem jauniešiem, informē Valsts policijā.

Otrdienas vakarā policija saņēma zvanu par to, ka kādā dzīvoklī Rīgā, Mežciemā, atrodas 1957. gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - vairākām grieztām un sistām brūcēm galvā. Mirušo bija atradis viņas tuvinieks, kas atgriezās mājoklī pēc prombūtnes.

Policisti noskaidroja, ka ar šo noziegumu, iespējams, saistīta bojāgājušajai tuvu pazīstama jauniete un jaunietes draugs.

Veicot operatīvos pasākumus, tika iegūta informācija, ka aizdomās turētās personas grasās bēgt uz citu pilsētu, lai izvairītos no aizturēšanas. Jau pāris stundu laikā pēc informācijas saņemšanas par noziegumu, policisti Rīgā, Juglas mikrorajonā, abas personas aizturēja.

Aizturētais jaunietis ir dzimis 1998. gadā, bet jauniete 1999. gadā. Neviens no viņiem iepriekš nav sodīts.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka slepkavība bija izdarīta turpat sievietes dzīvoklī, un uz šādu rīcību varmākas pamudinājis dziļš personisks konflikts ar bojāgājušo.

Aizdomās turētie pa ceļam no nozieguma vietas mēģinājuši slēpt nozieguma pēdas, atbrīvojoties no pierādījumiem.

Policijā sākts kriminālprocess par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību personu grupā, kā arī zādzību pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!