Foto: Shutterstock

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) patruļpolicijas darbinieki trešdien aizturējuši divus iepriekš vairākkārt tiesātus vīriešus par juvelierizstrādājumu zādzību no kāda veikala Aizkrauklē, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Trešdien ap pulksten 16 policijas darbinieki saņēma informāciju, ka no juvelierizstrādājumu veikala Aizkrauklē, Bērzu ielā, nozagta 1500 eiro vērta zelta rokassprādze un 500 eiro vērts zelta gredzens.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka abi vīrieši veikalā apskatīt zeltlietas bija ienākuši jau iepriekšējā dienā.

Viņi pārdevējai stāstījuši, ka uz dzimšanas dienu ir atsūtīta liela naudas summa, tāpēc viņi vēloties sev ko īpašu nopirkt.

Nākamajā dienā abi vīrieši bija nolēmuši zeltlietas nozagt. Visu rūpīgi izplānojot, viens iegājis veikalā, bet otrs stāvējis pie ārdurvīm uz vakts.

Veikalā iegājušais viltus pircējs pārdevējai lūdzis parādīt vispirms rokassprādzi, tad prasījis jau parādīt gredzenu. Tad viņš zeltlietas nozadzis un meties bēgt kopā ar savu draugu.

Pārdevēja par notikušo nekavējoties paziņojusi apsardzes darbiniekiem un policijai.

Saņemot informāciju par zādzību un abu zagļu pazīmes patruļpolicijas darbinieki nekavējoties sāka operatīvos meklēšanas pasākumus un abus vīriešus aizturēja. Pie vīriešiem tika atrastas arī nozagtās zeltlietas.

Abi aizturētie ir Ogres iedzīvotāji. 1981. gadā dzimušais vīrietis ir piecas reizes tiesāts, bet 1987. gadā dzimušais pabijis jau 12 reizes ielodzījuma vietā un ir narkotisko vielu lietotāji. Abi vīrieši ievietoti īslaicīgā aizturēšanas vietā.

Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 175.panta 2.daļas "Par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās", kas paredz kā sodu piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai arī piespiedu darbu, kā arī naudas sodu un mantas konfiskāciju.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts, vai abi aizturētie nav iesaistīti citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!