Foto: DELFI

Šī gada oktobrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas veica neplānotās ugunsdrošības pārbaudes 34 dienesta viesnīcās, kurās tika konstatēti vairāki pārkāpumi un par tiem noformēti pārbaudes akti ar pārkāpumu novēršanas termiņiem, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

30. un 31.oktobrī pēc pulksten 22 neplānotās ugunsdrošības pārbaudes tika veiktas 34 Rīgas dienesta viesnīcās un pārbaužu laikā tika konstatēti šādi ugunsdrošības prasību pārkāpumi – cilvēku evakuācijai paredzētās durvis aprīkotas ar slēdzenēm, kas liedz atvērt durvis bez aizkavējuma no telpas iekšpuses. Tāpat konstatēts, ka automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma netiek uzturēta darba kārtībā.

VUGD pārstāvji secinājuši, ka ugunsdzēsības aparātiem nav veikta tehniskā apkope, kā arī iekšējā ugunsdzēsības ūdensvada krāniem nav veiktas pārbaudes. Savukārt dežūrējošam personālam ir nepietiekamas zināšanas par rīcību ugunsgrēka gadījumā.

Par visiem konstatētajiem pārkāpumiem VUGD Rīgas reģiona pārvaldes ugunsdrošības inspektori noformējuši pārbaudes aktus ar pārkāpumu novēršanas termiņiem, kuri tika iesniegti atbildīgajām personām par ugunsdrošību šajās dienesta viesnīcās.

VUGD informē, ka arī novembrī objektos, kuros nakšņo cilvēki, piemēram, sociālās aprūpes iestādēs, slimnīcās un internātskolās, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas turpinās veikt neplānotās ugunsdrošības pārbaudes nakts laikā.

Glābēji atgādina, ka, ja ir izcēlies ugunsgrēks, nekavējoties zvaniet ugunsdzēsējiem glābējiem uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!