Foto: Valsts policija

Aizdomās par vairāk nekā 2,3 miljonu nelegālo cigarešu un 960 litru spirta pārvadāšanu aizturēti četri vīrieši, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Uz prāmja Rīga–Stokholma 26. maijā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas kādā no transportlīdzekļiem pamanīja aizdomīgu kravu. Izrādījās, ka automobīlī ir liels daudzums nelegālo cigarešu un alkohola.

VID darbinieki piesaistīja kolēģus no VP, kuri pārbaudīja preču izcelsmi, kā arī aizturēja kravas automašīnas vadītāju – 1969. gadā dzimušu vīrieti.

Izmeklēšanas laikā VP nāca uz pēdām arī 1976. gadā dzimušam vīrietim, kurš jau iepriekš sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Veicot kratīšanu Ādažos, VP atrada vēl 1450 spirta pudeles bez akcīzes markām, kā arī apmēram 130 litrus nelikumīgas dziras.

Kratīšanas laikā VP aizturēja vēl vienu iesaistīto personu – 1959. gadā dzimušu vīrieti. Dienu vēlāk aizturēja arī ceturto aizdomās turēto, kurš dzimis 1953. gadā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas (par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu un pārvietošanu) un pēc Krimināllikuma 221.2 panta trešās daļas (par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā).

Atsavinātās akcīzes preces ir nodotas Valsts nodrošinājuma aģentūrai.

Pēc ekspertīzes veikšanas tiks spriests par šo preču iznīcināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!