Policijai otrdien izdevies aizturēt čigānieti, kura kādai skolniecei izkrāpa ģimenes dārglietas vairāk nekā 5000 ASV dolāru vērtībā. Meitene pēc šī gadījuma mēģināja izdarīt pašnāvību, bet policija krāpnieces ķērienu vērtēja kā lielāko pēdējo 10 gadu laikā.
1955.gadā dzimušo Anitu K. izdevies aizturēt, sadarbojoties Rīgas un Valmieras policijām.

Čigāniete aizturēta Valmierā, savā dzīves vietā Smiltenes ielā.

Valmieras rajona kriminālpolicijas priekšnieks Aldis Ozoliņš pastāstīja, ka Rīgas policijas pārstāvis ieradies 13.jūnijā ap plkst.10.

"Mēs viņu nodrošinājām ar autotransportu un cilvēkiem, kā arī palīdzējām sagatavot atpazīšanas protokolu," teica Ozoliņš.

Aizdomās turēto Anitu K. policijas darbinieki aizturēja ap plkst.11 viņas dzīvesvietā. "Aizturēšana notika bez starpgadījumiem," teica Ozoliņš.

Šobrīd aizdomās turamā ir pārvesta uz Rīgu, kur ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Izkrāptās vērtības pagaidām nav atgūtas.

Pret viņu ierosināta krimināllieta par krāpšanu lielos apjomos, par ko draud no pieciem līdz trīspadsmit gadiem cietumā. Tuvākajās dienās viņu arī paredzēts nogādāt tiesā, kur lems par drošības līdzekli.

Pret šo čigānu tautības sievieti pagājušajā gadā Rīgā jau bijusi ierosināta krimināllieta par analoģisku krāpšanas gadījumu. Toreiz gan lieta izbeigta pierādījumu trūkuma dēļ.

Savukārt Valmieras policija sacīja, ka tur pret viņu krimināllieta nav ierosināta, senāk esot tikai bijušas aizdomas, ka šī sieviete pastrādājusi kādus sīkus noziegumus, par ko pie atbildības viņa nav saukta.

Tiesa, esot bijusi operatīvā informācija, ka šī sieviete kopā ar citiem čigānu tautības pārstāvjiem savas noziedzīgās darbības veic citās Latvijas pilsētās. Valmierā iepriekš esot "sirojuši" čigāni no Daugavpils un citām Latgales pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!