Foto: LETA

Valsts policija aizturējusi divas sievietes aizdomās par norvēģu tūristu apzagšanu Rīgas Centrālās stacijas tunelī, informēja Valsts policijā.

Pagājušā svētdienā jauns tūristu pāris no Norvēģijas gājis pa tuneli. Tobrīd tunelī atradās diezgan daudz cilvēku, tādējādi radot izdevīgu situāciju kabatu zaglēm. Konkrētos tūristus bija noskatījušas divas sievietes, kuras sadarbojoties - atverot somu, nododot preci līdzgaitniecei un piesedzot skatienu - no sievietes somiņas izvilka mobilo telefonu.

Cietusī sieviete notikušo nebija pamanījusi, taču tobrīd šajā vietā preventīvos pasākumus veica kabatzādzību apkarošanas policisti. Likumsargi bija pamanījuši notiekošo, piesteidzās pie ļaundarēm un viņas turpat aizturēja.

Nozagtais telefons ir aptuveni 800 eiro vērtībā.

Policisti sievietes nogādāja Rīgas Latgales iecirknī. 1977.gadā un 1973.gadā dzimušajām sievietēm vakar piemērots apcietinājums. Abas sievietes jau vairākas reizes ir nonākušas ne tikai policijas redzeslokā par identiskiem noziegumiem, bet vairākkārtēji bijušas sodītas ar brīvības atņemšanu.

"Kabatu zagļi Rīgas Centrālās stacijas tuneļos vienmēr ir bijusi ļoti aktuāla problēma. Šis ir viens no piemēriem, kur redzams, ka policijas darbinieku veiktie preventīvie pasākumi bijuši efektīvi un izdevies novērst kārtējo kabatu zagļu lolojumu. Mēs, protams, aktīvi turpināsim veikt šos preventīvos pasākumus, lai pēc iespējas rezultatīvāk samazinātu kabatzādzību skaitu," norāda Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Valsts policija atgādina, ka atrodoties sabiedriskās vietās nepieciešams uzraudzīt savas mantas pastiprināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!