Foto: stock.xchng

Rīgā Valsts policija aizturējusi kādu iereibušu vīrieti par viltus draudiem uzspridzināt vienu no Spīķeru ielas namiem, informēja Valsts policija.

Piektdien uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 piezvanīja vīrietis un paziņoja, ka konkrētā Spīķeru ielas namā, kurā atrodas noliktavas un veikals, esot ievietots spridzeklis. Ziņotājs apgalvoja, ka nevarot atklāt, kas viņam sniedzis šo informāciju. Tāpat viņš atzina, ka dotajā brīdī atrodas pie minētā nama un aprakstīja, kā izskatās.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas pretterorisma vienība "Omega", Rīgas Latgales iecirkņa policisti, Rīgas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Kā ierasts šādos gadījumos, no ēkas tika evakuēti iedzīvotāji un "Omega" veica pārbaudi. Pārbaudes laikā informācija par spridzekli neapstiprinājās.

Turpat uz ielas atradās aprakstam atbilstošs vīrietis, kurš pēc likumsargu rīcībā esošās informācijas, veicis viltus zvanu. Likumsargi 1976. gadā dzimušo aizdomās turēto aizturēja. Jāpiebilst, ka aizturēšanas brīdī viņš atradās 2,53 promiļu stiprā alkohola reibumā un savu rīcību paskaidrot nevarēja.

Policijā sākts kriminālprocess par apzināti nepatiesa paziņojuma par sprāgstošas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Tāpat šādos gadījumos zvanītājam par viltus spridzekli ir jāsedz arī zaudējumi, kas radušies konkrētajā adresē esošajiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!