Valsts policijas darbinieki 18.oktobrī, aizturējuši Aivaru Zablatski, kurš politiķiem un žurnālistiem sūtīja Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju Jāni Laukrozi kompromitējošas īsziņas, apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Zablatskis aizturēts uz trīs diennaktīm. Pret viņu ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 271.panta par varas pārstāvju un citas valsts amatpersonas goda un cieņas aizskaršanu. Īsi pēc Laukrozes slepkavības vairākas personas, tostarp tieslietu ministre Ingrīda Labucka, saņēma kompromitējošās īsziņas par noslepkavoto Laukrozi.

Īsziņas sūtīja ar iesauku Aivars Melnais pazīstamais, agrāk tiesātais Zablatskis, kurš figurējis vairākās krimināllietās par izvarošanu, sprādzieniem un kukuļņemšanu. Zablatski par provokatoru savulaik nosaucis bijušais Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Aleksejs Lepse. Zablatskis atradies psihoneiroloģiskā dispansera uzskaitē. Īsziņās, kuras tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji jau atzinuši kā ar Laukrozes slepkavību nesaistāmām, Zablatskis tiesnesi apsūdzēja kukuļa saņemšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!