Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde apturējuši organizētu nelegālā spirta pārvadātāju grupējumu, pie kuriem atrasti 1650 litri spirta, portālu "Delfi" informēja VID.

VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas 17.oktobrī konstatēja, ka ar kravas automašīnu "Iveco" nelegāli pārvadā alkoholu. Kravas automašīnā kopumā tika atrasti apmēram 1650 litri šķidruma ar spirtam raksturīgu smaku. Minētās kravas automašīnas pārvietošanu ar rāciju palīdzību organizēja divas personas, kuras pašas pārvietojās divās citās vieglajās automašīnās - "Audi" un "VW Passat".

Par minēto faktu ierosināts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā.
Kriminālprocesā aizturēti divi Latvijas pilsoņi, kam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Nelegālais spirts un kravas mikroautobuss kriminālprocesa ietvaros izņemti un tuvākajā laikā tiks nodoti atbildīgā glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tiks lemts jautājums par lietas materiālu pārsūtīšanu pēc piekritības Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei.

Pēdējo četru mēnešu laikā šis ir jau trešais VID Muitas kriminālpārvaldes uzsāktais kriminālprocess par alkoholisko dzērienu kontrabandu, kā arī nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!