Foto: Valsts policija

Šonedēļ Valsts policija Saulkrastu novadā aizturējusi vīrieti, kuru tur aizdomās par Saulkrastu pludmalē īstenotu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu meiteni, proti, vīrietis aicinājis bērnu glāstīt savu dzimumlocekli, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

"Delfi" jau ziņoja, ka augustā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī vērsusies sākotnēji viena sieviete, kas ziņojusi par pludmalē notikušu dzimumnoziegumu pret bērnu. Iedzīvotāji policistiem pastāstījusi, ka 16. augustā nepazīstams vīrietis piegājis pie aptuveni četrus gadus vecas meitenes un aicinājis glāstīt savu dzimumlocekli.

Pēc laika, atsaucoties uz policijas aicinājumu, par līdzīgu gadījumu ziņojusi vēl kāda sieviete. Izanalizējot informāciju un veicot citas izmeklēšanas darbības, policisti nonākuši pie secinājuma, ka abas iedzīvotājas ziņojušas par vienu un to pašu gadījumu. Pašreiz policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis noziegumu veicis, kamēr meitenes māte uz brīdi bija novērsusi uzmanību.

Likumsargi noskaidrojuši aizdomās turētā identitāti un atrašanās vietu. Otrdien, 19. septembrī, Saulkrastu iecirkņa policisti aizdomās turēto 1961. gadā dzimušo vīrieti aizturējuši. Vīrietis savu vainu izdarītajā noziegumā atzīst. Aizturētais iepriekš nav krimināli sodīts.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 160. panta 4 daļas – par seksuālu vardarbību, ja tā izdarīta ar personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem.

Policija informē, ka aizturētais vīrietis laika posmā no 1996. gada līdz 2014. gadam bērniem pasniedzis privātstundas klavierspēlē, tāpēc nav izslēgta iespēja, ka viņš jau iepriekš izdarījis seksuāla rakstura noziegumus pret bērniem.

Līdz ar to Valsts policija aicina ziņot ikvienu, kam varētu būt zināms par citiem iespējamiem šī vīrieša noziedzīgās rīcības gadījumiem. Informēt policiju iespējams pa tālruni 67950350 vai 110, vai arī vēršoties Saulkrastu policijas iecirknī Saulkrastos, Noliktavas ielā 10a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!