Foto: DELFI/LETA

Kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizturētais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un partijas valdes loceklis Atis Zakatistovs trešdienas vakarā aizvesti uz īslaicīgās aizturēšanas vietu Valsts policijas galvenajā ēkā.

Trešdienas vakarā, ap pulksten 23, partijas "KPV LV" pārstāvis, advokāts Aldis Gobzems sociālajā vietnē "Facebook" informējis, ka "Artusu un Ati aizveda uz Čiekurkalnu".

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki trešdien pēc Saeimas sēdes aizturēja parlamentārieti Kaimiņu. KNAB paziņojumā presei apstiprināja, ka kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem - par politiskās organizācijas nelikumīgu finansēšanu, par ko draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, par starpniecību politiskās partijas nelikumīgā finansēšanā, par ko arī draud brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods, kā arī par partijas nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu, par ko draud brīvības atņemšana līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

KNAB trešdien veica kratīšanu pie partijas "KPV LV" valdes locekļa Ata Zakatistova un uzņēmēja Viestura Tamuža. "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa žurnālistiem apstiprināja, ka starp aizturētajiem ir arī partijas valdes loceklis Atis Zakatistovs.

Savukārt Gobezms pastāstīja, ka uz KNAB kā liecinieces izsauktas partijas "KPV LV" grāmatvede, kā arī partijas valdes locekle Linda Liepiņa. Gobzems preses konferencē uzsvēra, ka partija nav saņēmusi nelikumīgus līdzekļus no uzņēmēja Tamuža.

LTV ziņoja, ka trešdienas vakarā KNAB ieradies aizturētā Saeimas deputāta raidījuma "Suņu būda" bijušais producents Kaspars Upaciers jeb Ufo. Viņš jau iepriekš publiski paudis, ka partija dažus mēnešus pēc tās dibināšanas sākusi nodarboties ar "apšaubāmu finanšu piesaisti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!