Foto: F64
Rīgā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti, kurš aplaupījis citu vīrieti, iepūšot viņam acīs piparu gāzi, pastāstīja Valsts policijā.

Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti novembra sākumā bija saņēmuši izsaukumu uz kādu kafejnīcu Kuldīgas ielā. Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka vīrieši kopā lietojuši alkoholiskos dzērienus.

Pēcāk viņi izgājuši ārā, kur sācies konflikts. Tā laikā viens no konfliktā iesaistītajiem otram vīrietim sejā iepūtis piparu gāzi, nolaupījis naudu, personiskos dokumentus, mobilo telefonu un aizbēdzis no notikuma vietas.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja aizdomās turamās personas identitāti un uzsāka 1986. gadā dzimuša vīrieša meklēšanu. Pirmdien ļaundaris, kurš arī iepriekš ticis sodīts par laupīšanām, aizturēts.

Pret aizturēto 1986. gadā dzimušo vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanu. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!