Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus. No tiem 15 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, bet 14 – uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi, ziņo VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Otrdien, plkst. 17.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Latgales ielu Alūksnē, kur vienstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pa ēkas logu un durvju ailēm veļās dūmi un ēkā izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Pirms VUGD ierašanās kaimiņš no piedūmotās ēkas bija paguvis izglābt divus cilvēkus. Abi cilvēki tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri vienam cilvēkam konstatēja nāvi. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.55 un tajā 10m2 platībā dega sadzīves mantas un skapis.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, starpsiena un elektrības rozete, trīs vieglās automašīnas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un sodrēji piecu ēku dūmvados.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies šonakt Atbrīvošanas alejā Rēzeknē, kur dega vienstāvu neapsaimniekota ēka 300m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 23.56 un pagaidām turpinās tā dzēšanas darbi.

Ugunsdzēsēji glābēji vakardien palīdzēja arī nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem – Jelgavā un Rīgā no kokiem nocelti divi kaķi, kuri saviem spēkiem netika lejā, bet citviet Rīgā tika atbrīvots automašīnas motora nodalījumā iesprūdis kaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!