Foto: Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki trešdien no iereibušiem vecākiem šķīruši un krīzes centrā nogādājuši divus mazus bērnus, kuri dzīvoja antisanitāros apstākļos un par kuriem viņu ģimenes locekļi nespēja parūpēties.

Trešdien pulksten 20.06 RPP Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu mājokli, kurā notiek alkohola lietošana bērnu klātbūtnē, informē policijā. Apstākļu noskaidrošanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Kārtības sargi, ierodoties pie norādītā dzīvokļa, pieklauvēja. Durvis atvēra 11 gadus vecs zēns, un policisti bērnam lūdza pasaukt mammu. "Tajā brīdī no blakus istabas streipuļojot iznāca sieviete. Viņai pa pēdām sekoja arī kāda pavecāka kundze. Abas sievietes tika informētas, ka saņemta sūdzība par alkohola lietošanu bērnu klātbūtnē. Vecākā no sievietēm paskaidroja, ka esot tikai kaimiņiene. Zēna māte neslēpa, ka notikuma dienā lietojusi grādīgos dzērienus. Kaimiņiene lūgta doties uz savām mājām," sociālajā tīklā "Facebook" lapā vēsta RPP.

Pēc brīža sastapta arī trešā sieviete – puisēna vecmāmiņa. Arī viņa bija manāmā alkohola reibumā.

Apsekojot mājokli, konstatēti antisanitāri apstākļi – gan guļamistabās, gan virtuvē atradās veci ēdienu pārpalikumi, grīdas bija netīras un lipīgas, kā arī visapkārt mētājās gan izlietotas, gan vēl neatvērtas alkohola pudeles. Visās telpās valdīja spēcīgs alkohola smārds. Vienā no istabām policijas darbinieki pamanīja arī otru bērns – gadu vecu meiteni.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri abus bērnus apskatīja un konstatēja, ka viņiem hospitalizācija nav nepieciešama.

Tikmēr bērnu mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,33 promiļu reibumā.

Ņemot vērā, ka neviena no sievietēm nebija spējīga parūpēties par bērniem, kā arī antisanitāros sadzīves apstākļus, policisti nolēma abus bērnus nošķirt. Atvases nogādātas krīzes centrā.

Saistībā ar notikušo policija uzsākusi administratīvā pārkāpuma lietu. Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!