Foto: stock.xchng

]Liepājas tiesa piektdien piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - aizturētajam telefonkrāpniekam no Lietuvas, kurš šonedēļ Liepājā bija izkrāpis naudu divām sirmgalvēm, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Apcietinātais vīrietis ir kāds 1987. gadā dzimis Lietuvas iedzīvotājs, kurš divām sirmgalvēm bija zvanījis uz mājas fiksēto tālruni un krievu valodā stāstījis par it kā nelaimē nonākušu bērnu. Izkrāptā nauda - abos gadījumos tie ir vairāki simti eiro - atgūta un tiks atdota cietušajām. Policijā turpinās izmeklēšana.

Pa to, ka abos šonedēļ notikušajos krāpšanas gadījumos Liepājā iesaistīta viena un tā pati persona, liecinājis noziegumu līdzīgais rokraksts - telefoniski sniegta informācija, ka skolā smagus miesas bojājumus esot guvis kāds sirmgalves radinieks, un, lai varētu viņam palīdzēt, esot nepieciešama nauda.

Policija brīdina, ka šādus vai līdzīgus telefona zvanus var saņemt arī citi iedzīvotāji, un aicina paskaidrot saviem vecākiem un vecvecākiem, citiem cienījama vecuma radiniekiem un kaimiņiem, ka gadījumā, ja kāda nelaime tiešām būs notikusi, operatīvie dienesti nekādā gadījumā šādi nerīkosies.

Par telefonkrāpnieku aktivitātēm policija aicina ziņot, zvanot pa tālruņa numuriem 63404602, 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!