Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesā piemērots apcietinājums čigānu tautības sievietei, kuru aizturēja par vairāk nekā 5000 dolāru vērtu mantu izkrāpšanu no kādas jaunietes.
Lēmums par čigānietes apcietināšanu pieņemts ceturtdienas vakarā un to var pārsūdzēt likuma noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka aizdomās turamo - 1955.gadā dzimušo Anitu K. - policija aizturēja šīs nedēļas sākumā viņas dzīves vietā Valmierā.

Viņu tur aizdomās par krāpšanu zīlēšanas laikā, kas notika maija beigās Ziedoņdārzā Rīgā.

Čigāniete iepriekš iepazinās ar kādu skolnieci un iestāstīja, ka varot viņai pieburt laimi. Lai to izdarītu, viņa meiteni aicināja uz Ziedoņdārzu, piekodinot, lai viņa paņem naudu un zeltlietas.

31.maijā Ziedoņdārzā zīlēšanas laikā jauniete paciņu ar 5000 ASV dolāriem, 500 latiem un zeltlietām iedeva kārāpniecei, kura to paņēma pie sevis, taču vēlāk pēc rituāla beigām to atdeva, piebilstot, lai to never vaļā trīs stundas, citādi visa pieburtā laime būšot vējā.

Meitene tā arī darījusi un paciņu atvērusi pēc noteiktā laika, kad arī atklājies, ka tur ir "lelle" - naudas vietā bijuši salikti papīrīši. Meitene pēc tam aiz sāpēm un kauna mēģināja padarīt sev galu, bet laimīgas sagadīšanās dēļ tas nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!