Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas apgabaltiesa šodien negrozīja pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru apsūdzētajam Aleksandram Mičunam par darba meklētājas izvarošanu tika piespriests deviņu gadu cietumsods.

Kā informēja tiesas preses sekretāre Inta Šaboha, Rīgas apgabaltiesa šodien lietu izskatīja pēc būtības un atstāja negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 28.aprīlī Mičunu atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma (KL) 176.panta 1.daļas - par laupīšanu, pēc KL 159.panta 1.daļas - par izvarošanu un KL 160.panta 1.daļas - par vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu, ja izmantots personas bezpalīdzības stāvoklis. Kā galīgo sodu tiesa noteica brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem, trīs gadi probācijas uzraudzībā un ar policijas kontroli uz vienu gadu.

Apelācijas sūdzību par Vidzemes priekšpilsētas tiesas notiesājošo spriedumu iesniedza pats apsūdzētais Mičuns.

Mičuns bija apsūdzēts par to, ka ar darba piedāvājumu pievilinājis sievieti un pēc tam viņu izvarojis.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju pērn kāda sieviete internetā bija ievietojusi darba meklēšanas sludinājumu, un, atsaucoties uz to, 2013.gada februārī viņai piezvanīja kāds vīrietis, kurš piedāvāja darbu.

Abi sarunāja tikšanos Teikā, bet tikšanās laikā vīrietis piedāvāja aiziet pie viņa uz mājām, kur varētu mierīgi aprunāties par darba iespējām. Jau pēc mirkļa vīrietis jauno sievieti ievilināja kādā neapdzīvotā būvē, un, piedraudot ar nazi, izvaroja viņu, bet pēc tam atņēma cietušajai mobilo tālruni, liecina apsūdzība.

Uzbrucējs tika aizturēts 14 stundu laikā. Aizturēšanas brīdī 1977.gadā dzimušais vīrietis kādā lombardā mēģināja realizēt nolaupīto tālruni.

Noskaidrojās, ka aizturētais ir vairākas reizes sodīts, tostarp divas reizes par izvarošanu, kas saistīta ar laupīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!