Foto: Publicitātes foto

Apšaudē Dagdas novadā 14. aprīlī smagi ievainots skaistumkonkursa "Mis un misters Latvija 2016" dalībnieks Ēriks Priede, portālam "Rus.delfi" atklājusi Ērika draudzene Sidnija.

Viņa stāsta, ka dramatiskie notikumi norisinājušies 14. aprīļa vakarā. Policija portālam "Delfi" plašāku informāciju par notikušo solīja sniegt pirmdien.

Sidnija pastāstījusi, ka Ēriks nesen ar savu brāli Māri izsolē iegādājies nekustamo īpašumu - Krūmiņu mājas Dagdas novada Andzeļu pagastā, klātesot tiesu izpildītājam. Īsi pirms Lieldienām abi brāļi devušies pie īpašuma saimnieka Guntara, lai pārrunātu jautājumus par īpašumu, kā arī piedāvātu palīdzēt pārvest mantas, bet Guntars esot no tā atteicies.

14. aprīļa vakarā Ēriks kopā ar Māri bijuši pirtī, bet tad izdzirdējuši, ka ēkai kāds tuvojas. Lai pārliecinātos, kas tuvojas ēkai, brāļi atvēruši durvis, bet tad pēkšņi Guntars atklājis uguni ar ieroci.

Sidnija "Rus.delfi" apgalvo, ka sākotnēji vīrietis sācis šaut tieši uz Ērika brāli, bet tad lodes raidītas arī Ērika virzienā. Abi brāļi skrējuši pie kaimiņiem, lai lūgtu palīdzību, bet šāvējs turpinājis šaut uz abiem, norāda Ērika draudzene. Šāvējs trāpījis Ērikam mugurā, kā rezultātā tikušas smagi ievainotas plaušas. Viņš zaudējis samaņu.

Ātrā palīdzība Ēriku nogādājusi Rēzeknes slimnīcā. Ēriks tur pavadījis piecas dienas, bet pēc tam pārvietots uz specializēto Sauriešu klīniku. Sidnija norādījusi, ka Ērikam bijusi pirmā operācija, kuras laikā tika no plaušām izņemti ložu fragmenti, bet pēc tās puiša veselības stāvoklis joprojām esot smags. Paredzēts, ka Ērikam tiks veikta vēl viena operācija.

Sidnija pastāstīja, ka šāvējs pēc apšaudes sarīkošanas esot iebarikādējies savā mājā. Policija esot ieradusies divas stundas pēc notikuma, uzsver Ērika draudzene. Likumsargi arestējuši apšaudes sarīkotāju. Ērika draudzene uzskata, ka apšaudes sarīkotājs drīz vien tiks atbrīvots pret drošības naudu.

Ērika draudzene arī pastāstīja, ka policistiem pagaidām nav izdevies atrast uzbrukumā izmantoto ieroci. Pagaidām turpinoties tā meklēšanas darbi. Tāpat viņa norāda, ka pats Guntars pilnībā noliedzis, ka sarīkojis apšaudi. "Guntaru aizstāv arī viņa sieva," apgalvo Sidnija, kura cer, ka izmeklēšanā tiks atrasti pavedieni, lai vainīgos varētu sodīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!