Foto: Valsts policija

12. martā Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī sākts kriminālprocess par naudas maka zādzību un nelikumīgu kredītkartes izmantošanu un aizturēts viens no abiem aizdomās turētajiem vīriešiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi noskaidrojuši, ka nozieguma izdarīšanas dienā 1941. gadā dzimusi sieviete saņēmusi pensiju un devusies mājās. Tieši tobrīd divi vīrieši nolēmuši pensionāri apzagt un darbojušies pēc iepriekš izstrādātas shēmas. Proti, viens no vīriešiem uz ielas nometis naudu – vairākas kopā saspraustas banknotes. Brīdī, kad sieviete piegājusi pie zemē pamanītās naudas, otrs pieskrējis un piedāvājis atrasto naudas summu sadalīt uz pusēm.

Pēkšņi pie viņiem piegājis pirmais vīrietis un apgalvojis, ka atrastā nauda piederot viņam un ka viņš to esot laimējis loterijā. Paņemot rokās naudu, iespējamais vainīgais apgalvojis, ka tur iztrūkst lielākā daļa summas, jo loterijā viņš esot laimējis aptuveni 25 tūkstošus eiro.

Otrs vīrietis taisnojies, ka naudu nav ņēmis un, ja ļaundaris vēlas, var pārmeklēt gan viņa, gan sievietes personīgās mantas.

Apskatot sievietes somiņas saturu, aizdomās turētais vīrietis nemanot izvilcis viņas naudas maku, kurā atradusies kredītkarte. Vīrieši izmantojuši sievietes lētticību un noskaidrojuši kredītkartes PIN kodu. Pēc tam viņi no bankomāta izņēmuši 200 eiro.

Trešdien, 21. martā, Rīgas Teikas iecirkņa policisti dzīvesvietā aizturējuši vienu no aizdomās turētajiem vīriešiem. 1975. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Policisti noskaidrojuši arī otra aizdomās turētā vīrieša identitāti, un notiek darbs, lai viņu aizturētu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat sākts kriminālprocess pēc 193. panta 2. daļas - par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un pārlieku neuzticēties svešām personām. Tāpat atkārtoti tiek atgādināts, ka nevajadzētu trešajām personām izpaust savus personīgos datus, tādējādi pakļaujot sevi apzagšanas riskam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!