Apzogot transformatora apakšstaciju Raunas ielā 58, a/s "Latvenergo" klientiem nodara zaudējumus, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis.

Piektdien Rīgas pilsētas Dispečeru dienests saņēma informāciju, ka ēkai Rīgā, Raunas ielā 54/56 ir nestabils spriegums.

Operatīvajai brigādei izbraucot uz notikuma vietu, transformatoru punktā TP263 konstatēta zādzība. Transformatora apakšstacijā bija nozagti savienojumi, kas ir izgatavoti no vara un nodrošināja normālo 220 kilovatu spriegumu. Šī iemesla dēļ bija paaugstināts spriegums ēkām: Rīgā, Biķernieku ielā 73, 77, 79, 81; Laimdotas ielā 42 un Raunas ielā 54/56, 58/5, 58/6, 58/7.

Šādā gadījumā pirms transformatora punktā ir ieradusies operatīvā izbraukuma brigāde un veic bojājuma novēršanu, šī elektroietaise ir ļoti bīstama iedzīvotājiem un it īpaši bērniem, kas ir visneaizsargātākie. Cilvēkam pieskaroties strāvu vadošām daļām var gūt smagas traumas un sekas nav paredzamas, norāda Siksnis. Pamanot uzlauztas transformatoru apakšstaciju durvis, iedzīvotājiem nekādā gadījumā netuvoties, brīdināt apkārtējos garāmgājējus un ziņot policijai vai a/s "Latvenergo".

Siksnos atgādinām, ka par zagšanu paredzēta atbildība Krimināllikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!