Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policisti Dārziņos ar pārvietojamās videonovērošanas kameras palīdzību pieķēruši 20 piemēslotājus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pēdējo mēnešu laikā Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēmuši virkni sūdzību no Dārziņu iedzīvotājiem. Vietējie policistiem ziņojuši, ka Jāņogu ielā citi iedzīvotāji ierīkojuši nesankcionētu izgāztuvi. Vietā, kur novietots konteiners stikla tarai, apkārtējie regulāri izmetuši savus atkritumu maisus.

Apsekojot adresi, kārtības sargi konstatējuši, ka tajā patiešām izveidojies atkritumu kalns.

Pagājušajā mēneša beigās iedzīvotāju sūdzību dēļ šajā vietā novietota pārvietojamā novērošanas kamera, lai turpmāk būtu iespējams pieķert pārkāpējus. Mēneša laikā kopā sāktas 20 administratīvās lietas par piemēslošanu.

Daži no pārkāpējiem šajā vietā vienlaikus izmetuši pat teju desmit maisus, savukārt kāds cits izmetis dīvānu.

Lielākajai daļai pārkāpēju piemērots 10 līdz 20 eiro sods, taču trim pārkāpējiem piemērots pat 50 eiro naudas sods.

Rīgas domes saistošajos noteikumos teikts, ka par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu līdz 71 eiro. Pārkāpuma izskatīšanas laikā policisti piemēslotājus aicinājuši informēt arī kaimiņus un citus paziņas, kas viņuprāt varētu vēlēties izmantot nesankcionēto izgāztuvi.

Kārtības sargi atgādina, ka katram jāparūpējas par saviem atkritumiem un tos nedrīkst vienkārši izmest, kur pagadās. Tāpat atgādināts, ka arī turpmāk šādās un citās vietās pašvaldības policisti izmantos pārvietojamās videonovērošanas kameras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!