Foto: F64

Šogad un nākamajos divos gados jaunajai politikas iniciatīvai par televīzijas pakalpojumu internetā sniedzēju uzraudzības uzlabošanu Valsts policijai piešķirti kopumā 524 662 eiro un izveidotas septiņas jaunas štata vietas, liecina valdībā iesniegtais Iekšlietu ministrijas informatīvais ziņojums.

Valsts policijai paredzētais valsts budžeta finansējums šim nolūkam šogad ir 179 350 eiro, bet 2018. gadā tie ir 172 656 eiro.

Tik pat paredzēts arī 2019. gadā. Savukārt Iekšlietu ministrijas Informācijas centram šogad piešķirti 11 200 eiro, liecina informatīvais ziņojums "Par Organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas plāna 2014.–2016.gadam izpildi".

Ziņojumā teikts, ka no 1. janvāra Valsts policijas sastāvā izveidotas septiņas papildus štata vietas – piecas reģionos un divas centrālajā aparātā kibernoziegumu apkarošanas un intelektuālā īpašumtiesību aizsardzības jomā.

Tāpat ziņojumā uzsvērts, ka tiks stiprināta Valsts policijas kapacitāte cīņā pret autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem, tai skaitā nelegālo televīzijas pakalpojumu izplatības ierobežošana pierobežas reģionos un Latvijā kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!