Foto: DELFI Aculiecinieks

Starptautiskajā lidostā Rīga pirmdienas rītā bija izveidojusies ārkārtas situācija. Notika cilvēku evakuācija un bija pārtraukts lidostas darbs. Pēc pulksten 10 lidosta atsākusi savu ikdienas darbību, portālam "Delfi" sacīja lidostas sabiedrisko attiecību speciāliste Karīna Kaufelde.

Lidostas darbinieki ir atgriezušies savās darba vietās un pakāpeniski sāk pasažieru apkalpošanu. Šobrīd kavējas ielidojošie uz izlidojošie reisi, tāpēc pasažierus lidosta "Rīga" aicina izturēties ar sapratni un sekot līdzi aktuālajai informācijai lidostas mājaslapā www.riga-airport.com, savā izvēlētajā aviokompānijā, vai, zvanot uz lidostas uzziņu dienestu 1817 (maksas zvans).

Jau ziņots, ka lidmašīnu reisi pirmdienas rītā tika novirzīti uz tuvākajiem citiem lidlaukiem.

Lidostas "Rīga" pārsvāve Sarmīte Rinmane intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka evakuēts pilnībā viss lidostas terminālis, un evakuācija noritējusi bez starpgadījumiem.

Terminālī nenotika nedz reisu izlidošana, nedz ielidošana. Pasažieri aicināti sekot līdzi informācijai lidostas mājaslapā, aviokompāniju mājaslapā vai zvanot pa uzziņu tālruni.

Rinmane norādīja, ka lidosta saņēmusi anonīmu zvanu, bet plašāk situāciju nekomentēja, skaidrojot, ka cilvēki atrodas termināļa ārpusē, bet atbildīgie dienesti jau veic pārbaudes terminālī.

Ielidojošie reisi novirzīti uz rezerves lidostām, taču to tālākā pārvadāšana ir aviokompāniju jautājums, norādīja starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā lidostas "Rīga" darbu kavē arī migla.

Izlidojošie reisi lidostā "Rīga" laika periodā no plkst.6 līdz 7.20 kavējušies maksimums līdz apmēram pusstundai, taču būtiskāka kavēšanās ir ielidojošajiem reisiem, tostarp lielākā kavēšanās šobrīd ir prognozēta reisiem no Ņujorkas, Tallinas, Helsinkiem un Tibilisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!