Pagājušajā nedēļā Ekonomikas policijas pārvalde divu pārbaužu laikā atsavinājusi vairāk nekā trīs tūkstošus nelegālu kompaktdisku bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, informēja valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.
Rīgā Strūgu ielā iepretim kādam no Rīgas tirgiem 29.decembrī policijas darbinieki pārbaudes laikā 1973.gadā dzimuša vīrieša automašīnā atrada un atsavināja 2 735 kompaktdiskus ar mūzikas un filmu ierakstiem ar redzamām kontrafakta pazīmēm un kuriem vīrietis nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus.

Savukārt īsi pirms Ziemassvētkiem policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, veicot pārbaudi kādā naktsklubā Rīgā, Grēcinieku ielā, konstatēja, ka tiek publiski atskaņoti audio ieraksti ar kontrafakta eksemplāra pazīmēm. Minētajā klubā atsavināti 305 kompaktdiski bez legalitāti apliecinošiem dokumentiem, kā arī divas kompaktdisku atskaņošanas ierīces.

Par abiem gadījumiem policijā uzsākta administratīvā lietvedība pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa par nelikumīgām darbībām ar autortiesību un blakustiesību objektiem, par ko paredzēts naudas sods no simts līdz divsimt piecdesmit latiem, konfiscējot šos objektus un to nesējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!