Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizdomās par 2200 latu liela kukuļa piesavināšanos aizturējis juristu Edgaru Džeriņu.
Džeriņš plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams, kad aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to interpretāciju.

KNAB Sabiedrisko attiecību un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece apstiprināja, ka aizdomās par kukuļa piesavināšanos aizturēts jurists. Viņš solījis kukuli nodot pašvaldības amatpersonai.

Kurpniece piebilda, ka KNAB juridiskās firmas īpašnieku aizturēja otrdien - 7.martā. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 321.panta 1.daļas par kukuļa piesavināšanos, ko persona saņēmusi, lai to nodotu valsts amatpersonai.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija liecina, ka Džeriņš ir SIA "Juridiskais birojs "Doms"" līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs. Uzņēmumā viņam pieder 47% kapitāldaļu. Leonam Osipovam arī pieder 47% kapitāldaļu, bet Janai Bulmanei - 6% kapitāldaļu.

Džeriņš bijis arī likvidējamā uzņēmuma "Juridisko konsultāciju grupa "Certus"" vienīgais īpašnieks un direktors, kā arī darbojas sabiedriskajā organizācijā "R1 motoklubs" un Rīgas Juridiskās augstskolas studentu asociācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!