Aizturētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš trešdien gaidot tiesas lēmumu par viņa apcietināšanu, žurnālistiem sacīja, ka pēc sestdienas notikumiem, kad valsts prezidente apturējusi ar valsts drošību saistīto likumu grozījumu izsludināšanu, viņam bijis skaidrs, ka viņš tiks aizturēts.
"Arī pārējie divi kungi, kuru vārdi pagājušajā sestdienā izskanēja var būt nākamie," gaidot tiesas lēmumu trešdien vakarā žurnālistiem teica Lembergs. Ventspils mērs uzskata, ka viņš vienkārši esot pirmais no šiem trim kungiem, kuru aizturējušas drošības iestādes.

Lembergs arī pastāstīja, ka trešdien no rīta viņa mašīnu apturējusi ceļu policija, kura tālāk veikusi aizturēšanu un nogādājusi prokuratūrā. Lembergs uzskata, ka aizturēšana bijusi nelikumīga, jo aizturēšanas brīdī viņam nebija uzrādītas nekādas apsūdzības un šinī lietā viņam bijis liecinieka statuss.

Lembergs žurnālistiem arī sūdzējās par savu slikto veselības stāvokli un to, ka pēc aizturēšanas viņam tikusi liegta iespēja saņemt medikamentus, kā arī medicīnisko palīdzību.

Jautāts par to kādu iznākumu šai dienai gaida, Lembergs, viņš atzinis, ka viss ir tiesneša rokās.

Jau ziņots, ka Jau ziņots, ka Lembergs trešdien pulksten 8:30 aizturēts saistībā ar tā dēvēto Ventspils uzņēmēju lietu. Ventspils uzņēmēju lietā prokuratūra sākusi pārbaudīt Ventspils amatpersonu darbības, vēlāk no šis lietas izdalītas atsevišķs kriminālprocess, kurā Lembergam uzrādīta apsūdzība par kukuļņemšanu, noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, savukārt viņš pats uzskata, ka prokuratūras izvirzītās apsūdzības ir nepamatotas.

Prokuratūra Lembergam izvirzījusi arī apsūdzības par noziedzīgā kārtā iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju no 2000.gada līdz 2006.gada beigām, tai skaitā par to, ka Lemberga vajadzībām legalizēti 536 000 latu, kā arī "par viņa piedalīšanos organizētas noziedzīgas grupas sastāvā skaidras naudas nelikumīgā iegūšanā un tās nodošanā fiziskām un juridiskām personām vairāk nekā piecu miljonu latu apmērā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!