Policija izplatījusi videoierakstu, kurā redzams iespējamais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča automašīnas spridzinātājs.
VID videonovērošanas kameras fiksējušas personu, kas, iespējams, novietojusi spridzekli zem Vaškeviča automašīnas.

Policija lūdz atsaukties personas, kuras pirmdien, 21.maijā laika posmā no pulksten 13 līdz pulksten 15 atradās Rīgā, Eksporta ielas rajonā.

Policija lūdz rūpīgi aplūkot video no negadījuma vietas un aicina visus iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par video redzamā vīrieša personību, vai arī ir bijuši aculiecinieki notikušajam automašīnas sprādzienam, zvanīt pa anonīmajiem tālruņa numuriem 7075003, 7075330 vai 02, vai vērsties tuvākajā policijas nodaļā.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pirmdien pēcpusdienā pie Muitas kriminālpārvaldes ēkas ieejas durvīm sprāga zem Vaškeviča mašīnas "Subaru Impreza" novietots spridzeklis. Vaškevičs pēc sprādziena tika nogādāts slimnīcā.

Policijas informācija liecina, ka sprādziena brīdī Vaškevičs atradies pie automašīnas. Policijas sniegtā informācija liecina, ka automašīnas spridzināšanā izmantots spridzeklis, kas ekvivalents 200 gramiem trotila.

Pēc notikušā valsts augstākās amatpersonas uzbrukumu Vaškevišam nosauca par uzbrukumu valstij, apgalvojot, ka tas saistīts ar VID amatpersonas profesionālajām darbībām. Pēdējā laikā Vaškeviša vadītā pārvalde atklājusi vairākas lielas narkotiku, degvielas un cigarešu kontrabandas kravas. Lietas izmeklēšanā tiks iesaistīti Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki, kuri parasti izmeklē tādus noziegumus, kuros lietots spridzeklis un kuros ir cietušie.

Uzsākts kriminālprocess.

Šis nav pirmais uzbrukums VID Muitas kriminālpārvaldes vadītājam. Iepriekš pie viņa dzīvesvietas un darba vietas dedzinātas automašīnas. Abi gadījumi tiek izmeklēti.

$v_fname="policija.flv"; include("/www/htdocs/whatson/includes/v_player.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!