Sestdien vakarā Ogres rajona Ceļu policijas patruļai nācās iesaistīties ātruma sacīkstēs ar kādu agresīvi noskaņotu jaunieti, kuram policija dzinās pakaļ no Ciemupes līdz Rīgai un kurš pēc piespiedu apstāšanas rupji izlamāja likumsargus un nepakļāvās viņu prasībām, informēja Ogres policijā.
Sestdien pulksten 22.30 Ogres rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas biroja 3.nodaļas (ceļu policijas) darbinieki Ciemupē pamanīja automašīnu "Mercedes", kura apdzīvotā vietā traucās ar ātrumu 165 kilometri stundā. Braucējs uz policistu norādījumu apstāties nereaģēja un turpināja kustību Rīgas virzienā. Ceļu policisti uzsāka pakaļdzīšanos. Likuma sargiem vadītāju izdevās panākt un apstādināt vien Rīgā, Maskavas ielā.

Pēc piespiedu apstādināšanas, 1984.gadā dzimušais autovadītājs V. lamāja policijas darbiniekus necenzētiem vārdiem, kā arī nepakļāvās viņu likumīgajām prasībām. Braucējs atteicās arī no alkohola pārbaudes gan uz ceļa ar alkotesteri, gan vēlāk slimnīcā, kurp policisti viņu nogādāja analīžu veikšanai.

Par minētajiem pārkāpumiem vadītājam sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli un izsniegta pavēste ierasties tiesā, lai lemtu par administratīvā soda piemērošanu. Autovadītājam būs jāatbild gan par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, gan par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, gan atteikšanos veikt alkohola pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!