Pirmdien no rīta miris vēl viens ceļu satiksmes negadījumā Ādažos cietušais karavīrs - kareivis Raivis Medinieks.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru vārdā NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušā karavīra tuviniekiem, portālu "Delfi" informēja NBS komandiera personīgā štāba Preses daļas vecākais virsnieks Uldis Davidovs.

Tādējādi avārija ir prasījusi divu karavīru dzīvības.

Aizsardzības ministrs Vinets Veldre ir izteicis līdzjūtību kareivja Raivja Medinieka tuviniekiem, kurš pirmdien mira no 18.augustā ceļu satiksmes negadījumā gūtajiem ievainojumiem.

Aizsardzības ministra līdzjūtības vēstulē teikts: "Ir skaudri apzināties, ka cilvēka dzīves gājumā var notikt tik pēkšņas izmaiņas. Dzīvība var aprauties brīdī, kad esam to gaidījuši vismazāk... Savā un Aizsardzības ministrijas vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību Raivja Medinieka ģimenes locekļiem, tuviniekiem, draugiem, kā arī visam Nacionālo bruņoto spēku personālam. Šajā smagajā brīdī esam kopā ar jums, dalot skumjas un sāpes."

Jau ziņots, ka 21.augustā Klīniskajā universitātes slimnīcā "Gaiļezers" no gūtajām traumām mira dižkareivis Mārtiņš Gailis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 18.augustā, braucot no Ādažu bāzes uz poligonu, ceļu satiksmes negadījumā iekļuva NBS pārstāvjus pārvadājošā automašīna "Mersedess 240 GD". Novirzoties no ceļa brauktuves, tā ietriecās kokā. Rezultātā desmit karavīri cieta.

Pēc dienesta izmeklēšanas par augustā notikušo avāriju Ādažos disciplinārsodi tika piemēroti kopumā 11 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sauszemes spēku (SZS) 1.kājnieku bataljona (KB) amatpersonām, informē NBS.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!