Aizsardzības ministrijā (AM) ierosināta dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, kā iestādes telpās iekļuvis Andris Ūdris, kuru svētdien ministrijā aizturēja par mēģinājumu no telpām iznest datorus. Ūdris plašākai publikai pazīstams kā Jussi Pekonens, kurš darbojās savulaik populārajā radio raidījumā "Zvaigznīšu brīdis".
AM Ģenerālinspekcija līdz 25.augustam izvērtēs, vai ministrijas ēkā strādājošais personāls izdarījis visu, lai nepieļautu šādu incidentu, informēja AM preses nodaļas vadītājs Airis Rikveilis. Savukārt policija ierosinājusi krimināllietu, informēja Rīgas galvenās policijas pārvaldes (RGPP) preses centrā un ministrijas preses nodaļā.

Policija krimināllietu ierosinājusi par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, par ko krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Militārā policija (MP) svētdienas vakarā AM uz aizdomu pamata par datora zādzību un divu datoru zādzības mēģinājumu aizturēja 37 gadus vecu vīrieti, kurš jau bija paspējis no ministrijas telpām iznest vienu datoru, bet gatavojās zagt vēl divus. Ministrijas ēkā vīrietis, visticamāk, iekļuvis pa celtniecības sastatnēm, kas uzslietas pie ministrijas ēkas fasādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!