Policija noskaidrojusi cilvēkus, kas pagājušajā gadā internetā izplatīja videoierakstu ar dzīva baloža dedzināšanas skatiem, tomēr līdz ekspertīžu rezultātu saņemšanai likumsargi vēl neizpauž sīkāku informāciju par viņu personībām, šodien ziņo laikraksts "Diena".
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns laikrakstu informējis, ka ekspertīžu atzinumi varētu būt gaidāmi maijā, kad arī tiks pieņemts lēmums par krimināllietas ierosināšanu vai atteikšanos to darīt.

Jau ziņots, ka pagājušā gada rudenī žurnālisti internetā uzgāja videoierakstu, kurā redzams, kā vairāki jauni cilvēki ņirgājas par kamīnā iesprostotu balodi un pēc tam to sadedzina.

Pagājušā gada rudenī toreizējais iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Jānis Krūmiņš uzdeva policijai veikt rūpīgu izmeklēšanu par internetā izvietoto videomateriālu, kurā jaunieši uzjautrinās, dedzinot kamīnā iesprostotu balodi. Saites uz šo materiālu iepriekš bija atrodamas Sniega kluba interneta mājaslapā.

Krūmiņš toreiz par notikušo pauda dziļu sašutumu: "Nav starpības, vai tas ir balodis vai kāda cita dzīva radība. Tā ir slepkavība grupā ar iepriekšēju nodomu, vainu pastiprinošos apstākļos."

Noziegumu pastiprinošs faktors esot tā publiskošana internetā, kas norādot par minēto cilvēku degradāciju.

Sniega kluba prezidents Ansis Egle iepriekš izteica cerību, ka policija izvērtēs informāciju par internetā ievietoto jauniešu veidotu vardarbīga satura videomateriālu un sauks vainīgos pie atbildības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!