Rīgas Centra rajona tiesa pirmdien atteicās piemērot drošības līdzekli apcietinājumu pēc traģiskā kautiņa privātajā Rīgas Tehnolingvistiskajā ģimnāzijā aizturētajam jaunietim.
Jaunietis tiesas sēdē savu vainu atzina un norādīja, ka notikušais "bija negadījums ar neparedzētām sekām". Savukārt puiša tēvs emocionālā runā solīja "darīt visu, lai nodrošinātu dēlam iespēju piedalīties tālākā izmeklēšanā", un norādīja, ka "zēns nav agresīvs".

"Viņš pat kauties neprot," apgalvoja jaunieša tēvs.

Policijai jālemj par cita ar brīvības atņemšanu nesaistīta drošības līdzekļa piemērošanu puisim.

17 gadus veco Artūru Dz. aizturēja piektdien pēc kautiņa ģimnāzijas teritorijā, pēc kura otrs konfliktā iesaistītais jaunietis ģimnāzijas audzēknis Andrejs T. slimnīcā mira. Andrejam mediķi konstatēja mugurkaula kakla daļas skriemeļa lūzumu, asinsizplūdumu galvā un galvaskausa pamatnes lūzumu.

Kautiņš noticis skolas pagalmā kādas meitenes dēļ.

Notikuma aculieciniece ģimnāzijas 12.klases audzēkne iepriekš stāstīja, ka Artūrs Dz., kurš mācoties Rīgas 1.ģimnāzijā, skolā ieradies kopā ar kādu viņas klasesbiedru. Abi jaunieši piezvanījuši 11.klases skolniekam Andrejam, kurš iznācis pie puišiem. Jauniete redzējusi, ka Artūrs, nesakot ne vārda, uzreiz iesitis Andrejam pa galvu. Kad jaunietis gar sienu noslīdējis uz ceļiem, pretinieks viņam vēl pāris reizes iesitis pa vēderu un aizgājis.

Uzreiz pēc notikuma cietušais jaunietis ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā. Policija ierosinājusi krimināllietu par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, taču vēlāk saņēma ziņu par zēna nāvi, tāpēc, iespējams, pantu mainīs pret smagāku.

Rīgas Tehnolingvistiskā ģimnāzija izveidota 1993.gadā kā viena no pirmajām privātajām mācību iestādēm Latvijā. Paralēli vispārizglītojošajai programmai ģimnāzijas audzēkņiem ir iespēja padziļināti apgūt svešvalodas (angļu, vācu, franču, spāņu), eksaktos mācību priekšmetus, sociālo un ekonomisko zinību priekšmetus, datoru tehnoloģijas. Mācības skolā notiek krievu valodā, liecina Latvijas Privātskolu asociācijas mājas lapā http://www.privatskolas.lv pieejamā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!