Foto: Valsts policija
Šī gada pirmajās trīs nedēļās uz Latvijas ceļiem bojā gājis jau 21 cilvēks, tādējādi kļūstot par "asiņaināko" gada sākumu pēdējo trīs gadu laikā. Vidēji viens cilvēks dienā ir miris ceļu satiksmes negadījumā.

Kā liecina Valsts policijas apkopotā statistika, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajām trim janvāra nedēļām, kad avārijās bojā gājuši astoņi cilvēki, šogad to skaits gandrīz trīskāršojies. Savukārt, ja salīdzina ar 2013.gada analoģisko periodu, tad tas palielinājies vairāk nekā četras reizes.

Tāpat trīs gadu laikā pieaudzis arī negadījumu ar cietušajiem skaits. 2014.gada janvāra pirmajās trīs nedēļās bija notikušas 142 avārijas, bet šogad – 176 satiksmes negadījumu, kuros cietuši cilvēki. Pieaudzis arī ievainoto skaists – no 155 cilvēkiem pērnā gada janvāra trīs mēnešos līdz 222 personām šogad.

Policijas apkoptie dati rāda, ka avārijās vairāk cietuši pasažieri – 85, bet otrā vietā starp cietušajiem ierindojas automašīnas šoferi. Cietušo vadītāju skaits salīdzinājumā ar pērno gadu pieaudzis par pusi, savukārt ievainoto pasažieru skaits palielinājies par 30 cilvēkiem.

Praktiski nemainīgs trīs gadu laikā palicis ievainoto gājēju skaits. 2013.gada janvāra pirmajās trīs nedēļās tie bija 60 cietuši gājēji, 2014.gadā – 51 gājējs, bet šī gada ekvivalentajā periodā – 50 gājēji, kas cietuši satiksmes negadījumos. Tāpat salīdzinoši nemainīgs palicis arī ievainoto velosipēdistu skaits.

Salīdzinājumā ar 2013.gada janvāra trim nedēļām mazliet pieaudzis noformēto protokolu skaits autovadītājiem, kas pie stūres sēdušies reibumā. 2013.gadā likumsargi noformēja 187 šādus protokolus, bet šogad par šo pārkāpumu sodīti 195 šoferi.

Savukārt vairāk nekā piecas reizes samazinājies to autovadītāju skaits, kas sodīti par sēšanos pie stūres narkotisko vielu reibumā. Ja 2013.gada sākumā to bijis 11, tad šogad par to likumsargi noformējuši vien divus protokolus.

Gandrīz uz pusi samazinājies arī noformēto protokolu skaits par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. 2013.gada sākumā policisti par šo pārkāpumu noformējuši 6333 administratīvā pārkāpuma protokolus, bet šā gada janvāra trijās nedēļās – 3634.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!