Foto: LETA
Tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā, kas Rīgas apgabaltiesā nonāca 2008. gada 10. septembrī, tiesa patlaban uzklausa apsūdzēto liecības. Optimistiskākās prognozes liecina – 2017. gada pavasaris ir ātrākais, kad varētu gaidīt saīsināto spriedumu šajā lietā.

Kā viss sākās

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, dienesta viltojumu, piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Ansis Sormulis. Visi trīs iepriekš bija norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības. Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi.

Kopš lietas saņemšanas tiesā līdz šī gada 10. oktobrim, kad sistēmā veikts pēdējais ieraksts par notikušo sēdi, reģistrēti 516 ieraksti par sēdēm, kuras notikušas, atliktas vai noņemtas no izskatīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!