Foto: DELFI
Policija šonedēļ atradusi pērn Jūrmalā pazudušā uzņēmēja Jakova Dubovicka līķi. Visticamāk, vīrietis ticis noslepkavots un viņa ķermenis pēc tam nogremdēts ūdenstilpē, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Dubovicka mirstīgās atliekas šīs nedēļas vidū uzietas dīķī netālu no kādas privātmājas Ikšķiles novadā. Nogalinātā rokas un kājas bijušas sasietas, bet ķermenim aptīta plēve un piestiprināti ķieģeļi.

Precīzus uzņēmēja nāves iemeslus noteiks tiesu medicīnas eksperti.

Kā ziņots, Dubovickis pazuda 2011.gada 29.decembrī Jūrmalā. Viņš bija izvedis pastaigā suni, bet mājās nepārnāca. Policija izsludināja viņa meklēšanu.

Jūrmalas policijas iecirkņa priekšnieks Andrejs Civjans aģentūrai LETA janvāra sākumā skaidroja, ka sākotnēji saistībā ar uzņēmēja pazušanu netika sākts kriminālprocess, jo civilsieva un bijusī sieva stāstījušas, ka Dubovickim esot problēmas ar sirdi. Jūrmalas policisti kopā ar kinologiem un pazudušā suni pārmeklējuši tuvējā meža apkārtni, bet pēdas nav atraduši. Policisti arī pazudušo izmeklējušies slimnīcās, morgos, bet bez rezultātiem.

Tikai vēlāk pazudušā brālis izteicis aizdomas, ka varētu būt noticis noziegums. Tad Jūrmalas prokuratūra sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Laikraksts "Diena" iepriekš vēstīja, ka Dubovickim bijuši vairāki konflikti. Pazudušā brālis, ilggadējais Latvijas iekšlietu struktūru darbinieks, vēlāk Latvijas pirmais privātdetektīvs Marks Dubovickis laikrakstam pauda viedokli, ka brālis nav pazudis, bet gan ir nogalināts.

M.Dubovickis atminējās, ka brālis neilgi pirms pazušanas stāstījis dzīvesbiedrei par aizdomīgu mašīnu, ko pamanījis vietā, kur parasti laiž suni paskraidīt pa mežu. Toreiz viņam licies, ka tie varētu būt autozagļi, jo, pamanījuši, ka J.Duboviskis viņus ir ievērojis, mašīnā sēdošie vīrieši uzvilkuši melnas kapuces.

Agrāk J.Dubovicka bizness bijis saistīts ar valūtas maiņas punktu darbību. Pēdējos gados viņš vairs aktīvi neesot nodarbojies ar uzņēmējdarbību, bet viņam bijis ilgstošs konflikts ar biznesa partneri, vēstīja "Diena". Arī ar bijušo sievu tiekot dalīts dārgs nekustamais īpašums - māja Bulduros, dārglietas, kā arī ievērojama naudas summa.

M.Dubovickis kā profesionāls detektīvs laikrakstam izteicis versiju, ka brāļa pazušana ir ārkārtīgi līdzīga advokāta Aināra Platača pazušanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!