Foto: Valsts policija
Ceturtdienas rītā Valsts policija Pļavniekos atrisinājusi ķīlnieku krīzi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas pretterorisma vienība “Omega” Pļavniekos kādā dzīvoklī aizturējusi 1983. gadā dzimušu vīrieti aizdomās par sievas piekaušanu. No dzīvokļa "Omega" darbinieki izglābuši arī trīs mazgadīgus bērnus, kas pēc kaimiņu teiktā bijuši sagrābti par ķīlniekiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ķīlnieku krīze norisinājās Rīgas pašvaldības sociālajā dzīvojamā namā.

Agri no rīta mediķi un policisti saņēmuši izsaukumu uz kādu ēku Pļavniekos, kur atradusies sieviete ar nodarītiem miesas bojājumiem. Notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka sievieti visticamāk piekāvis viņas 32 gadus vecais civilvīrs, kurš tajā brīdī bija ieslēdzies savā dzīvoklī.

Savukārt apkārtējie iedzīvotāji policistiem ziņojuši, ka dzīvoklī kopā ar vīrieti atrodas trīs mazgadīgi bērni. Iedzīvotāji pauduši bažas, ka vīrietis pret bērniem varētu vērst tādu pašu agresiju kā pret civilsievu. Daži iedzīvotāji stāstījuši, ka esot dzirdēts vīrieti izsakām draudus bērnus izmest pa logu. Savukārt pats incidenta izraisītājs ar policiju nav sadarbojies.

Likumsargiem radušas pamatotas aizdomas, ka bērni dzīvoklī sagrābti par ķīlniekiem. Ņemot vērā apstākļus, Rīgas Teikas iecirkņa darbinieki piesaistījuši psihologu, kas veiktu pārrunas ar dzīvoklī esošo vīrieti. Tāpat piesaistīti pretterorisma vienības “Omega” kaujinieki.

Lai izslēgtu jebkādu iespēju nodarīt kaitējumu bērniem, specvienības alpīnisti nolaidušies no ēkas jumta, nobloķējuši visus desmit dzīvokļa logus un drīz pēc tam pa vienu no logiem iekļuvuši dzīvoklī.

Pāris mirkļus vēlāk krīze atrisināta un vīrietis bija aizturēts, bet 2015. gadā, 2012. gadā un 2010. gadā dzimušie bērni izglābti.

Pašlaik bērni atrodas pie tuviniekiem. Taču pret vīrieti sākts kriminālprocess. Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Policija precizē aizturētā nodomus un pārbauda, cik reāls bijis apdraudējums bērniem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja kāda aculieciniece un minētās mājas iemītniece, jau agrāk minētajā desmitā stāva dzīvoklī bijuši skandāli, taču līdz šim tik tālu nav nonācis. Viņa pamodusies naktī ap plkst.3, kad kāds zvanījis pie durvīm un kliedzis, ka jāizsauc policija.

Kādēļ izraisījies konflikts, viņa nevarēja pateikt, tāpat arī nezināja, vai bērnu tēvs lietojis alkoholu vai narkotikas. Pēc iedzīvotājas stāstītā, šajā kāpņu telpā narkomāni mitinoties trešajā un ceturtajā stāvā.

"Vajadzēs tagad kaimiņam kādu laiku pārtikt no sausiņiem," piebilda aculieciniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!