Foto: stock.xchng
Rīgas rajona Latgales priekšpilsētas tiesa pirmdien attaisnoja par ieroču un munīcijas nelikumīgu ievešanu Latvijā apsūdzēto Nacionālo bruņoto spēku karavīru, Militārās policijas seržantu Vladimiru Bakuļinu, portālu "Delfi" informēja tiesneses Baibas Jakobsones palīdze.

Bakuļins attaisnots pēc abiem apsūdzības pantiem - par ieroču un munīcijas pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai jebkādā nelikumīgā veidā un par ieroču un munīcijas glabāšanas, izlietošanas, uzskaites vai pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu

Prokuratūra karavīru par šiem pārkāpumiem lūdza sodīt ar nosacītu brīvības atņemšanu uz gadu, ar gadu ilgu pārbaudes laiku. Prokuratūra lūdza karavīram piespriest arī naudassodu 900 latu apmērā.

Tiesa pirmdien nolasīja saīsināto spriedumu. Pilns sprieduma teksts būs pieejams 30.augustā, kad to apelācijas kārtībā varēs pārsūdzēt.

Jau ziņots, ka Bakuļins 2008.gada decembrī atgriezās no miera uzturēšanas misijas Afganistānā. Atgriežoties no Afganistānas, viņa somā nejauši bija palikušas četras patronas. Militārā policija viņa mantās atrada pistoles "Glock" tukšu aptveri un četras 5,56 mm triecienšautenes patronas. Par to karavīrs saukts pie kriminālatbildības.

Bakuļins uzreiz atzinās, ka patronas bruņuvestē palikušas nejauši, jo dažas dienas iepriekš bija piedalījies šaušanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!