Foto: stock.xchng
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien attaisnojusi biedrības "Latvietis" aktīvistu Leonardu Inkinu, kurš bija apsūdzēts krimināllietā par naidīga raksta pret ebrejiem pārpublicēšanu.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Inkins, šodien tiesa šajā krimināllietā viņu attaisnojusi. Pilns spriedums šajā lietā būs pieejams 17.februārī.

Inkins pauda, ka vēlas iepazīsties ar pilnu spriedumu, taču neizslēdza iespēju vērsties kādās starptautiskajās institūcijās sakarā ar šo apsūdzību.

Jau ziņots, ka šajā lietā prokurore Līga Sudakova vīrieti apsūdzējusi pēc Krimināllikuma 78.panta 2.daļas par to, ka viņš izdarīja darbības, kas apzināti vērstas uz nacionālā, etniskā un rasu naida, kā arī nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu, aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Biedrības "Latvietis" Pārstāvju sapulces priekšsēža vietnieks Inkins sociālajā portālā "draugiem.lv" bija ievietojis Drošības policijas lēmuma kopiju, ar kuru viņš atzīts par aizdomās turēto. No šīs kopijas izriet, ka Inkins "draugiem.lv" ievietoja rakstu ar nosaukumu "Izraēlas vēstniecība par "Tēvijas laikmetu"!", kas ir vērsts uz nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu. Minētajā rakstā Inkins pārpublicējis fragmentus no teksta "Padomju Savienības žīdu katķisms", kura saturs, pēc ekspertu atzinuma, ir vērsts pret ebreju tautai piederīgajiem un izraisa nacionālo naidu.

Jau ziņots, ka Izraēlas vēstniece Latvijā Hāgita ben Jakova 2012.gada pavasarī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītājam Aināram Dimantam bija nosūtījusi vēstuli, sūdzoties par iespējamu propagandu pret ebrejiem un musinošo terminoloģiju, kas tikusi lietota raidījumā "Tēvijas laikmets".

Tāpat 2012.gada vasarā ASV Valsts departamenta ikgadējā ziņojuma sadaļā par situāciju Latvijā pieminēta pārraide "Tēvijas laikmets", kurā "attiecībā uz ebrejiem lietoti aizvainojoši termini, apšaubīta vispārpieņemtā statistika par valstī holokaustā nogalinātajiem ebrejiem, pausta pārliecība, ka padomju okupācijas laikā 1941.gadā ebreji bijuši padomju deportāciju kūdītāji, kā arī kritizēta lielā uzmanība, kas tiek veltīta holokaustam uz tā rēķina, lai veltītu uzmanību citu grupu ciešanām".

Raidījums uz laiku tika slēgts. Šo raidījumu vadīja Roberts Klimovičs un Inkins.

Inkina pārstāvētās biedrības "Latvietis" mērķis un uzdevums esot aizstāvēt latviešu sociālās intereses un politiskās tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!