Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 16 ugunsgrēki, trijos no tiem gājuši bojā cilvēki, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tā pirmdien, plkst. 7.03, VUGD saņēma informāciju, ka Cēsīs, Leona Paegles ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg dīvāns un grīda 6 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 70 gadus vecs vīrietis.

Savukārt plkst. 18.23 ugunsdzēsēji steidzās uz Madonas novada Jaunkalsnavu, kur dega dzīvojamā māja. Mājā dega gaitenis un istaba, kopumā 32 kvadrātmetru platībā, telpās bija ļoti spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēkā gāja bojā 78 gadus veca sieviete.

Informācija par ugunsgrēku Ķekavas novada Dzērumos tika saņemta plkst.21.27. Kad ugunsdzēsēji tuvojās notikuma vietai, jau lielā attālumā bija redzami dūmi un liesmas, kas pārņēmušas dzīvojamo māju. Māja dega 70 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēju darbu apgrūtināja tas, ka dzēst nācās ar ūdens pievešanu, jo tuvumā nebija ūdens ņemšanas vietas.

Krāsmatās tika atrasts arī cilvēks, kura personību skaidros policija. Tāpat arī Valsts policija noteiks ugunsgrēka iemeslus. Ugunsdzēsēji neizslēdz, ka  šoreiz pie traģēdijas varētu būt vainojama apkures iekārtu nepareiza ekspluatācija.

VUGD atzīmē, ka, sākoties aukstajam laikam, katru gadu pieaug ugunsgrēku skaits, kuru iespējamais iemesls ir apkures iekārtu nepareiza lietošana, kā arī bojātu apkures ierīču lietošana. Šādi ugunsgrēki nereti beidzas traģiski.

Ik diennakti vidēji ir četri gadījumi, kad tiek saņemta informācija par to, ka neiztīrītajos dūmvados deg sodrēji. VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, rūpēties par ugunsdrošību, tātad savu dzīvību un īpašumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēma informāciju par degošiem sodrējiem dūmvados dzīvojamās mājās Kuldīgā un Ogresgala pagastā. Brīvdienās līdzīgi izsaukumi bija Tukumā, Liepājā, Olaines pagasta Jāņupē, Madonā, Daugavpilī un Vecpiebalgas novada Kaives pagastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!