Autoavārijā Maskavā bojā gājis Latvijā skandalozu slavu guvušais uzņēmējs Raitis Gailis, kurš jau kopš 1994.gada dzīvo Krievijā, vēsta vietējie mediji.

52 gadus veco Gaili naktī uz 2.februāri Maskavas Rjazaņas prospektā notrieca automašīna, kuras vadītājs tumsā un sniegputenī nepamanīja uz ielas izgājušo gājēju.

Gailis no gūtajām traumām gāja bojā notikumu vietā, bet tā kā uzņēmējam nebija līdz dokumentu, viņš vairākas dienas neidentificēts atradās Maskavas morgā, vēsta "Life News".

Saskaņā ar aģentūras LETA datubāzes ziņām Raitis Gailis uzņēmējdarbību sāka 1994.gadā kā firmas "Mūsa Motors" īpašnieks.

1995.gadā Gailis kļuva par "Latvijas Depozītu banka" akcionāru, bet pēc bankas bankrota aizbrauca uz Krieviju. Prokuratūrā tika nodots iesniegums, pēc kura tika ierosināta krimināllieta par krāpšanu lielos apmēros, kuru it kā izdarījis Gailis, tomēr viņam apsūdzību neuzrādīja.

Kā vēsta "Life News", pēc ekspertu novērtējuma, Gailis pāri Latvijas robežai pārveda 30 miljonus dolāru, kurus iepriekš noņēma no bankas kontiem.

Kopš 1996.gada Gailis nodarbojas ar biznesu Krievijā. Viņš pieņēmis arī Krievijas pilsonību.

Pēc ierašanās Krievijā Gailis kļuva par vienu no Borisa Jeļcina priekšvēlēšanu kampaņas sponsoriem, kā arī ieņēma ekonomiskā padomnieka amatu Krievijas Valsts domē un Krievijas Iekšlietu ministrijas padomnieka amatu Baltijas valstu jautājumos.

Kā raksta "Life News", vēlāk Gailis bija iesaistīts vairāku miljonu dolāru vērtā lidmašīnu pirkšanas un pārdošanas afērā caur Kazahstānas banku "Cvetmetbank". Galu galā banka tika atzīta par bankrotējušu, bet atlikušo parādu 1,5 miljonu dolāru apmērā nācās izmaksāt Kazahstānas valdībai. Taču Gailis tika cauri sveikā.

Kā vēsta Krievijas mediji, pēdējā laikā Gailis dzīvoja Maskavā viesnīcā netālu no vietas, kur gāja bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!