Foto: Valsts policija

Piektdien, 18. augustā, ap pulksten 12 Sarkandaugavā ar iedzīvotāju palīdzību Valsts policijai izdevies sabiedriskajā transportā aizturēt agresīvu vīrieti, kurš varētu būt lietojis narkotikas.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 18. augustā ap pulksten 12 48. maršruta autobusā, kas tobrīd braucis virzienā uz Sarkandaugavu, jauns vīrietis uzvedies neadekvāti. Vīrietis ļoti skaļi runājis pa telefonu, rupji lamājoties, turklāt izskatījās lietojis narkotikas vai citas apreibinošās vielas.

18 gadus vecs jaunietis, kurš arī braucis šajā autobusā, palūdzis vīrieti uzvesties klusāk. Šāds aizrādījums vīrieti sadusmojis vēl vairāk. Viņš piecēlies kājās, no somas izvilcis nazi un devies jaunieša virzienā. Agresīvais vīrietis puisi satvēris aiz rokas un viņam pie kakla pielicis nazi, draudot nodarīt miesas bojājumus.

Policija skaidro, ka tobrīd autobusā atradušies vairāki drosmīgi pasažieri, kuri agresīvo vīrieti sagūstījuši, neļaujot viņam nodarīt miesas bojājumus jaunietim. Pasažieri notverto narkomānu izsēdinājuši sabiedriskā transporta pieturā Sarkandaugavā, kas atrodas blakus Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirknim. Tobrīd par notikušo informēti policisti un vīrietis nogādāts likumsargu rokās.

Aizturētais 1988. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš sodīts par narkotiku lietošanu un zādzībām nelielā apmērā. Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta 1. daļas – par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu noziegumu likumā paredzēta īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Tāpat pret vīrieti sākta administratīvā lieta par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē.

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri izrādīja drosmi un pašaizliedzību, aizstāvot jaunieti, kuram draudēja briesmas. Likumsargi aicina iedzīvotājus, redzot neadekvātas apreibinājušās personas, nekavējoties zvanīt policijai pa tālruni 110, un atgādina, ka personas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē mēdz būt neprognozējamas, tāpēc nav vēlams ar viņām iesaistīties diskusijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!