Svētdien notikušo avāriju Stopiņu pagastā, kurā gājuši bojā 3 cilvēki un cietuši četri, iespējams, izraisījis Maksims Tarnopoļskis, kurš vadījis automašīnu "Mercedes Benz". 1969.gadā dzimušais Tarnopoļskis ar iesauku "Maks" savulaik piederējis kriminālajam grupējumam "Pārdaugava".
Pēc iepriekšējas informācijas, Tarnopoļskis bijis otrajā alkohola reibuma pakāpē un patlaban ievietots īslaicīgās izmeklēšanas izolatorā. Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas izdarīts alkoholisko dzērienu iespaidā. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgās personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no 3 līdz 15 gadiem, atņemot autovadītāja tiesības uz laiku līdz 5 gadiem.

Jāatgādina, ka Tarnopoļskis 1997.gadā aizturēts aizdomās par Amsterdamā dzīvojošā Viktora Baluļa slepkavību, pēc tam atbrīvots un izraidīts uz Grieķiju, jo viņam bijusi Grieķijas pilsoņa pase.

Svētdienas vakarā Rīgas rajona Stopiņu pagastā notikusi smaga autoavārijā, kurā gājuši bojā 3 cilvēki un ievainoti 4 cilvēki. Avārijā bojā gājuši divi aptuveni 25 gadus veci vīrieši, kuru personības pagaidām vēl nav noskaidrotas, un apmēram 40 gadus veca sieviete. Četri cietušie ievietoti Rīgas 1.slimnīcā.

Slimnīcā ievietotajam 31 gadu vecajam Aleksandram B. ir smagas galvas traumas un mugurkaula lūzums, 32 gadus vecā Oksana L. nogādāta slimnīcā ar mugurkaula traumu un smadzeņu satricinājumu, 20 gadus vecā Kristīna M. guvusi smadzeņu satricinājumu un mugurkaula un vēdera sasitumus, 32 gadus vecais Tarnopoļskis - galvas sasitumus.

Kā ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), vakar ap plkst.22.30 šosejas Rīga-Madona 1.kilometrā sadūrās četras automašīnas. Glābšanas dienesta darbinieki uz notikuma vietu tika izsaukti plkst.22.38, lai atbrīvotu cietušos un bojāgājušos no sadragātajiem transportlīdzekļiem.

Sadursmē iesaistītas automašīnas "Opel Record", džips "Mercedes Benz", "Ford Transit", "Ford Scorpio". Automašīnu "Opel Record" un "Ford Transit" vadītājs pagaidām nav noskaidrots, "Ford Scorpio" vadīja 1960.gadā dzimis vīrietis.

VUGD speciālisti atvienoja mašīnu akumulatorus. "Opel Record" nācies nogriezt jumtu, atlauzt priekšējās durvis un paneli, lai atbrīvotu autovadītāju un bojā gājušo pasažieri. Trīs cietušie atbrīvoti, izvelkot viņus no "Mercedes" auto. Divi bojāgājušie izvilkti no "Ford Transit". Divi transportlīdzekļi izvilkti no grāvja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!