Foto: Valsts policija

Sestdienas rītā ceļu satiksmes negadījumā Madonas novadā bojā gājušas divas sievietes. Valsts policija (VP) pieļauj, ka avārijā vainojamas riepas ar nepietiekamu protektora dziļumu.

Avārija notikusi pulksten 10.40 Madonas novada Sarkaņu pagastā, autoceļa Madona – Gulbene 11. kilometrā. Vieglā automašīna "Opel" iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrusies ar kravas automašīnu "Volkswagen".

Negadījumā gājušas bojā divas sievietes, kuras atradās automašīnā "Opel", – 1949. gadā dzimusī vadītāja un 1964. gadā dzimusī pasažiere. Pasažiere spēcīgā trieciena rezultātā bija izmesta no automašīnas.

Pašlaik VP uzskata, ka negadījums, iespējams, noticis, jo "Opel" vienam no riteņiem nav bijis atbilstošs protektora dziļums. Taču negadījuma iemesli vēl tiek skaidroti.

Policija atgādina, ka vieglo auto ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir četri milimetri, tāpat uzmanība jāpievērš arī riepu vecumam. Laikapstākļu dēļ ceļi daudzviet var būt apledojuši, tāpēc jo īpaši svarīgi ievērot arī atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!