Foto: F64
Laika posmā no 6. līdz 8. maijam Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes inspektori Babītes ezera apkaimē konfiscējuši deviņus bezsaimnieka zvejas tīklus, kuru kopējais garums ir aptuveni 540 metri.

No tīkliem atbrīvoti aptuveni 150 kilogrami zivju, tostarp aptuveni 120 kilogrami brekšu, portālu "Delfi" informēja Valsts vides dienests.

Arī naktī uz 9. maiju inspektoriem reida laikā izdevies Lielupē pamanīt kādu laivinieku, kurš meties bēgt, pametot savu peldlīdzekli upes krastā. Bēglim izdevies "aizlaisties", taču notikuma vietā inspektori atraduši trīs zvejas tīklus, kuru kopējais garums ir 180 metri.

Savukārt 9. maija rītā kāds maluzvejnieks ar laivu un tīkliem aizturēts Baltezerā. Viņu aizturējusi Garkalnes novada pašvaldības policija. Par notikušo sākta administratīvā lietvedība.  

Turpinoties aktīvam zivju nārstam, šomēnes VVD inspektori strādā pastiprinātā diennakts režīmā, lai kontrolētu situāciju ūdenstilpnēs. Zivju nārsta laikā aizliegts makšķerēt un iegūt jebkādas sugas zivis visās ūdenstilpēs izmantojot zivju tīklus (no 1. marta līdz 15.jūnijam) un zivju murdus (no 16. aprīļa līdz 31.maijam). Par maluzvejniecību iestājas kriminālatbildība.

VVD 2013. gada statistika liecina, ka pērn par makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanu VVD sodījis 1271 pārkāpēju, kas ir par 35 vairāk, nekā 2012. gadā. Par zivju resursiem nodarīto zaudējumu pieņemti 125 lēmumi, par kopējo summu 73 108 eiro. Kopumā inspektori izņēmuši 6 661 zvejas rīku. Tāpat konfiscēti 997 kg zivju. Aprēķinātā sodu summa par makšķerēšanas un zvejas normatīvo aktu neievērošanas sasniedz 126 873 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!