Foto: Reuters/Scanpix
Vakar Babītes ezerā noķerts maluzvejnieks, informēja vides aizsardzības jomā darbojošās biedrības "Dore V" pārstāvis, Valsts vides dienesta pilnvarotā persona, sabiedriskais inspektors Juris Valainis.

Šī gada 17.aprīlī, dienas laikā, īsi pēc plksten 14:00, "Dore V" pārstāvis sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem, apsekojot Babītes ezeru, pamanīja kādu personu, kura bija ģērbusies zvejnieku kombinezonā un darbojas ar zvejas tīklu Bļodnieku kanālā.

Pietuvojoties šai personai, tika fiksēts, ka persona kanālā ievietojusi vienu aptuveni 15 metru garu tīklu, bet otrs, tikpat garš zvejas tīkls atrodas tai blakus.

Kaut arī 1953 gadā dzimušais Rīgas iedzīvotājs apgalvoja, ka kanālā aizķēris makšķeri aiz tīkla, kuru gribējis izvilkt un nosviest krastā, inspektoriem viņa versija nešķita pārliecinoša, jo novērotais un arī somā esošais spinings ar sauso auklu neliecināja par tā izmantošanu. Tādēļ personai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par zvejas noteikumu pārkāpšanu.

Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos aizliedz pārbaudīt, izņemt un transportēt tiem nepiederošus zvejas rīkus, tādēļ citos gadījumos, kad patiešām izdodas konstatēt nelikumīgus zvejas rīkus, informēt par tiem, zvanot pa tālruni 26116445 vai Valsts vides dienesta inspektoriem, vai arī policijai, atgādināja Valainis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!