Foto: Valsts policija

Aizvadītāja nedēļas nogalē Baldones novadā notika festivāls, kurā Valsts policijas darbinieki aizturēja vairākus jauniešus, kurus tur aizdomās par narkotiku tirdzniecību un lietošanu, portālu "Delfi" informēja likumsargi.

Naktī uz svētdienu, 29. jūliju, festivāla teritorijā tika pamanīta mašīna, kurā bija novērota narkotiku tirdzniecība. Policisti aizturēja abus jauniešus, kuri atradās automašīnā. Pārmeklējot jaunāko no aizturētajiem – 2000. gadā dzimušu nepilngadīgo, tika atrasti iepakojumi ar MDMA un marihuānu, informē policija.

Vēlāk veicot kratīšanu automašīnā, policisti atrada vēl šāda paša veida narkotikas. Kopumā tika atsavināti 7,5 grami MDMA tablešu un neliels daudzums marihuānas. Tāpat tika atsavināti 1020 eiro, kas, pēc policijas rīcībā esošās informācijas, visticamāk, iegūtu no narkotiku tirgošanas.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Turpinot darbu nākamajā dienā, policisti Ķekavas novadā pamanīja divus jauniešus acīmredzamā narkotiku reibumā. Jaunieši bija iepriekš apmeklējuši iepriekš minēto festivālu, uzsver Valsts policija. Tika piesaistīta Reģionālā pašvaldības policija, kas abus jauniešus aizturēja. Pie viena no jauniešiem, kurš dzimis 1997. gadā, tika atrasti 7,2 grami žāvētas marihuānas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat uzsākta administratīvā lietvedība par narkotisko vielu neatļautu lietošanu. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.

Visiem aizdomās turētajiem jauniešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Aizvadītāja nedēļas nogalē Baldones novadā notika festivāls "Baldones Waterfest 2018".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!